بخشنامهی جدید وزارت کار عمان مبنی بر حذف بسیار مهم است. شاید برای شما سوال شود که چرا در این مورد دو بار قانون وضع شده؟ و چرا بار اول اجرایی نشد؟ و در حال حاضر وضعیت چگونه خواهد بود؟
در پاسخ و جهت درک بهتر موضوع، قسمتهایی از قرار شماره ۱۵۷/۲۰۲۰ صادره از طرف بازرس کل پلیس و گمرک سلطنت عمان و سپس، بخشنامه صادره از وزارت کار را بررسی می نماییم.
مطابق با قرار مذکور، مادهی ۲۴ لایحهی اجرایی قانون اقامت اجانب در کشور عمان، تغییر کرد از این پس مادهی ۱ قرار شمارهی ۱۵۷/۲۰۲۰ مبنای عمل قرار می گیرد.
مضمون مادهی ۲۴ لایحهی اجرایی قانون اقامت اجانب قبل از تغییر این بود که هر کارمند خارجی بابت نقل خدمات خود از کارفرمایی به کارفرمای دیگر میبایست اجازهی کارفرمای سابق را اخذ مینمود.
ولی در ماده ۱ قرار شماره ۱۵۷/۲۰۲۰، لزوم اجازهی کارفرما محدود به شرایطی شده است. درصورتیکه قرارداد فسخ یا منقضی شده باشد(به شرط اثبات) و بر اساس شیوه نامهای که مراجع ذیربط مشخص خواهد کرد، نقل خدمات کارمند خارجی از شرکتی به شرکت دیگر نیازمند کسب رضایت یا اجازه کارفرمای سابق نخواهد بود.
به عبارت دیگر، اجازه انتقال نیروی کار بدون رضایت کارفرمای سابق (طبق قرار ۱۵۷/۲۰۲۰) و اشتغال نزد کارفرمای جدید مشروط به رعایت موارد زیر امکانپذیر خواهد بود:
۱- اثبات اتمام مدت قرارداد کار.
۲- اثبات موافقت مراجع ذیربط با قرارداد کارفرمای دوم و کارمند.
۳- تطبیق قرارداد با ضوابطی که مراجع ذیربط مشخص میکنند.
با این حال متاسفانه، پس از آغاز اجرائی شدن قانون مزبور کماکان مشاهده می شود که متاسفانه دوائر دولتی مربوطه همچنان رضایت رسمی کارفرمای سابق را مطالبه میکنند.
لیکن اخیراً به به تاریخ ۲۹/۷/۲۰۲۱ بخشنامهای صادر منتشر گردیده و شرایط عقد قرارداد کار با کارفرمای جدید بدون نیاز به NOC را تبیین نمود:
۱- پایان مجوز کار مشروط بر اینکه قرارداد ثبت شدهای در وزارت کار ارائه نگردیده باشد .
۲- لغو قرارداد به اسبابی غیرتادیبی توسط کارفرما به شرط ارائهی ادلهی اثبات از جانب کارمند.