ترخیص کالا در هر کشوری طبق قوانین گمرکی همان کشور امکان پذیر است. اگر قصد صادرات کالای خود به عمان دارید قبل از انجام امور گمرکی در کشور مبدا از شرایط ترخیص آن کالا در عمان مطلع باشید.
در بسیاری از موارد صادرکنندگان اقدام به ارسال کالای خود به کشور عمان می کنند و در مبادی ورودی عمان به دلیل نداشتن مجوزات ویژه و یا نتیجه آزمایشگاه امکان ترخیص آن کالا را نخواهند داشت.
ابتدا به این سوال پاسخ میدهیم چه مدارکی برای ترخیص کالا در عمان مورد نیاز است؟
ارائه بارنامه :
بارنامه سندی است که توسط آن موسسه یا کشتیرانی که وظیفه حمل و نقل کالا را دارد، صادر میکند؛ که بر روی آن مشخصات کالا مثل وزن ناخالص، تعرفه کالا، مشخصات گیرنده و فرستنده، آدرس و … درج می شود. درواقع بارنامه همانند یک شناسنامه برای کالا بشمار می رود و در گمرک برای ترخیص کالا ضروری است.
پکینگ لیست و اینویس:
پکینگ لیست، لیستی است که کالا های موجود در محموله، وزن و تعداد اقلام به صورت جدول در آن قید شده است، نام فارسی پکینگ لیست صورت عدل بندی می باشد.
منظور از اینویس نیز فاکتور کالاست. در اینویس ارزش کلیه اقلام (معمولا در جدول) نشان داده می شود.
پکینگ لیست و اینویس باید بر روی سربرگ شرکت صادرکننده و دارای مهر و امضا باشد در غیر اینصور فاقد اعتبار است.
مجوزات واردات :
برای ترخیص کالا در عمان نیاز است تا مجوز واردات گرفته شود. مجوز واردات مجوزی است که زمان ورود کالا در گمرک از کالا بازدید و نمونه برداری می شود تا توسط اداره استاندارد تایید شود و در صورت دریافت تاییدیه این مجوز برای ترخیص کالا در عمان صادر گردد. (در بعضی موارد این مجوز باید با ارسال نمونه کالا، از قبل گرفته شود)
شایان ذکر است که تعرفه واردات کالا در عمان معمولا 5 درصد می باشد. البته ترخیص برخی از کالا در گمرک شامل پرداخت تعرفه گمرکی نخواهد شد.