بلاگ

    بررسی نرخ مهاجرت درایران وتحلیل دلائل آن

    ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
     

    1) مرداد ۱۳۴۴ نتایج بررسی مهاجرت که توسط سازمان ملل انجام شده بود، ایران را از لحاظ مهاجرت اتباع به کشورهای دیگر در ردیف پنج کشور آخر جدول نشان می‌داد (نزدیک به صفر).

    ۲) این بررسی ده سال بعد، در سال ۱۳۵۴ نیز مجدداً انتشار یافت که تغییری در رتبه ایران را نشان نمی‌داد و در آن سال، مهاجرت ایرانیان نزدیک به صفر بوده است.

    ۳) از این آمار‌ها چنین برمی آید که ایرانیان تمایلی به مهاجرت به کشورهای دیگر نداشتند.

    ۴) اما این ارقام به شکل ناباورانه‌ای تغییر کرده است؛ ایران دیگر از لحاظ رتبه بندی در انتهای جدول نیست و برعکس به صدر جدول رسیده است. ایرانیان سومین مردمان جهان هستند که به دنبال مهاجرت هستند.

    ۵) در بین اتباع کشورهای مختلف، ایرانیان بیشتر از سایر کشورها، متقاضی مهاجرت به کشور استرالیا هستندکه سالانه ده‌ها نفر جان خود را در این راه از دست می‌دهند.

    ۶) شمار جمعیت ایران ۲ برابر شده، اما میزان مهاجران ایرانی به عدد نزدیک به ۷ میلیون نفر یعنی ۱۴۰ برابر رسیده است. جالب این که همین 7 میلیون نفر اغلب افراد نخبه ،نابغه و صاحب سرمایه ای هستند که می توانستند هر کدام برای ۷ نفر شغل ایجاد کنند و با این همه وسعت جغرافیایی و منابع، باید اکنون پذیرای ۲۰ میلیون مهاجر از کشورهای نیازمند جهان برای کار می¬بودیم .

    ۷) در این بین حجم خروج نخبگان از کشور نیز قابل تأمل است. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، ایران از نظر فرار مغز‌ها در بین ۹۱ کشور جهان مقام اول را از آن خود کرده ‌است.
    ۸) سالانه تا ۱۸۰ هزار نفر با تحصیلات عالیه از ایران مهاجرت می‌کنند.

    ۹) بنیاد ملی نخبگان ایران اعلام کرد، ۳۰۸ نفر از دارندگان مدال المپیاد و ۳۵۰ نفر از برترین‌های آزمون سراسری از سال ۸۲ تا ۸۶ به خارج از ایران مهاجرت کرده‌اند.

    ۱۰) هفته نامه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی منتشر نموده است که ۹۰ نفر از ۱۲۵ دانش آموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کرده‌اند، هم اکنون در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند.

    ۱۱) طبق آمار صندوق بین‌المللی پول هم اکنون بیش از ۲۵۰ هزار مهندس و پزشک ایرانی در آمریکا هستند. طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ۸۷ روزانه ۱۵ کار‌شناس ارشد، ۴ دکترا و سالانه ۵۴۷۵ نفر لیسانس از کشور مهاجرت کرده اند .

    ۱۲) در سال ۱۳۹۱ حدود ۱۵۰ هزار دانشجو تقاضای خروج از کشور را کرده‌اند که بیشترشان دانشجوی دوره دکترا بودند. همچنین ۶۴ درصد دانش‌آموزان ایرانی مدال‌آور المپیاد طی ۱۴ سال گذشته از ایران مهاجرت کرده‌اند.

    ۱۳) حمید گورایی رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشته سلول‌های بنیادین ایران هر روز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط جهان می‌شوند.

    ۱۴) عباس میلانی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا می‌گوید فرار مغز‌ها در چند سال اخیر ۳۰۰ برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران صدمه زده است.

    پاسخگوئی وپذیرش حضوری در ایران و عمان با هماهنگی قبلی صورت می پذیرد.
    جهت هماهنگی برای دریافت خدمات حقوقی ومشاوره از طریق تلفن (واتس آپ) وایمیل می توانید تماس حاصل فرمائید.

    اطلاعات تماس

    • تهران بزرگراه شهید باقری خ 196 غربی – پلاک 148 ساختمان بارانا - طبقه دوم - واحد 21
    • تلفن: 73 الی 02176700071

      ساعت تماس؛ شنبه تا چهارشنبه ۱۴ تا ۲۰ عصر

    • همراه (فقط واتس اپ)

      09123005325

    • تلفن تماس کشور عمان

      00968-95255889

    • ارسال ایمیل

      Dr.mirahmadilawyer@yahoo.com

    تمامی حقوق این وب سایت برای دکتر سیدرضا میراحمدی محفوظ بوده است.